Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Over Hopa Sport

Over Hopa Sport

Honden en paarden zijn beiden een stukje natuur. Ze zijn door de eeuwen heen steeds meer onafscheidelijk geweest van de mens. Door zijn vindingrijkheid ontdekte hij dat, mits het gebruik van de nodige hulpmiddelen, honden en paarden hem vele diensten konden bewijzen.

In de tijd lang voor Koning Auto ontstond was er zo in nagenoeg iedere woonkern iemand die zich toelegde op deze uitrustingen, namelijk de gareelmaker. In de streek van Heist-op-den-Berg kende rond 1930 iedereen die iets met edele viervoeters te maken had toch wel "Wààr" Vercammen, de gareelmaker.

Terwijl de klant in den beginnen niet meer vroeg dan het traditionele landbouwerstuig werd in de zestiger jaren het vrijetijdsrijden steeds belangrijker. Jos Vercammen, de generatie na “Wààr”, genoot een opleiding in de lederbranche. Alzo zag de naam "Hopa Sport" het levenslicht in 1966, als samentrekking tussen de HOnden- en de PAardensport.

De tijd staat nooit stil en het assortiment diende steeds uitgebreid en aangepast te worden. Naast de toebehoren voor trekpaard en zadelpaard kwamen er uitrustingen voor tuigpaarden, een afdeling ruiterkleding en de hele collectie in een maatje kleiner voor de pony.

Ruim dertig jaar later, rond de stap naar de éénentwintigste eeuw, zet Jean-Paul Vercammen als derde generatie zich extra achter de steeds evoluerende wensen van de hedendaagse klant, onder andere met een forse uitbreiding in het Western assortiment.

Specifieke opleidingen bij binnen- en buitenlandse specialisten vormen voor Hopa Sport een deel van de verdere uitbouw van de mogelijkheden om de paardenliefhebber van nu een actueel antwoord te geven op zijn behoeften.

Alhoewel het standaard leverbare assortiment reeds zeer breed is, zien wij uw specifieke opdrachten of wensen nog steeds graag tegemoet.

Deze website kan natuurlijk niet alle mogelijkheden voorstellen, maar wij veronderstellen dat hij, samen met ons advies, een basis kan vormen voor de juiste selectie van de nodige toebehoren voor uw paard.

 

Het HOPA SPORT-Team