Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Boomloze zadels > Details Edix boomloze zadels > Westernzadel Edix Santos

Westernzadel Edix Santos


EDIX®  Santos complete zadelcombinatie

korte omschrijving

Een compleet volledig boomloos westernzadel  waardoor de typische “square skirt”, vaste houten pommel en rugsteun, decoraties en prachtige details de EDIX® Santos een echte western uitstraling heeft gekregen. Vervaardigd uit een oersterk sierlijk Buffalo leder, waarbij de zit is gemaakt van suède in een contrasterende kleur. 

extra omschrijving

De complete EDIX® Santos wordt geleverd met een in dezelfde mooie vorm gebrachte onderlegger inclusief vilt- en 3 mesh inlages, verstelbare met blevin slide buckle lederen fenders en beugels.

Een zeer stabiele zit wordt gecreëerd door de vaste houten pommel voor, welke standaard een maat M heeft en de houten cantle achter. We kunnen, ondanks de houten delen nog steeds spreken van een volledig boomloos, of beter gezegd: volledig flexibel zadel. Dit omdat de zit niet is bevestigd aan de pommel en of cantle, waardoor het zadel de mogelijkheid heeft de bewegingen van uw paard volledig te blijven volgen.

Het leer en de constructie van de Santos maakt dat het zadel ook geschikt is voor de wat zwaardere ruiter.

EDIX® adviseert je de voorgestelde samengestelde boomloze zadels altijd compleet te kopen. Dit om de meest optimale en geadviseerde drukverdeling te realiseren. Meer uitleg hierover vindt u in de uitgebreide EDIX® saddles documentatie.

Uitvoering:

De EDIX® Santos is standaard verkrijgbaar in de kleuren naturel/bruin of bruin en in de maten small, medium en large. Op bestelling is de Santos  met een andere maat pommel verkrijgbaar.

Stel een vraag over dit product