Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Westernzadels Deuber, AK en Economy > Edix boomloze westernzadels

Edix boomloze westernzadels

 

Boomloze zadels onvoldoende gewaardeerd

Boomloze zadels kregen in het verleden weinig aandacht en daarmee waren ze lang onvoldoende gewaardeerd in de algemene zadelmarkt.

Zowel qua gebruikskomfort als technisch kwamen de afgelopen jaren de boomloze zadels in een stroomversnelling als alternatief voor het traditionele boomzadel.

Ook de behoefte op een alternatieve manier om te gaan met paarden speelt een grote rol in de opkomst van boomloze zadels.

Een volledig boomloos zadel heeft de unieke eigenschap zich te kunnen aanpassen aan de anatomie van paard en ruiter.  Opgebouwd door verschillende flexibele lagen van onderscheidene materialen biedt het boomloos zadel jouw en je paard meer wederzijds gevoel en/of kontakt.

Vanuit dat wederzijdse gevoel, ook wel "close contact" genoemd, kan een bijna onzichtbare communicatie worden opgebouwd, waar paard en ruiter één worden in beweging en samenzijn.

 

Boomloze zadels Edix nieuw ?

Edix Saddles is een recent merk en een recent bedrijf. 

De firma Edix Saddles is evenwel ontstaan uit de passie van Sylvia Edixhoven, die zich de laatste jaren met haar passie binnen FRA steeds meer is gaan verdiepen in de boomloze zadels. 

De basis van de Edix Saddles ligt dan ook bij FRA, waar in de boomloze zadelcollectie reeds vele jaren kennis en ervaring is verwerkt.

 

Boomloos rijden 

Boomloos rijden is een herintroductie van de primitieve manier van rijden. 

Door het verwerken van nieuwe moderne technieken bij het bouwen van boomloze zadels, biedt een modern boomloos zadel voldoende bescherming voor de paarderug, alsook een close contact met je paard. 

Het is door het close contact, het wederzijds gevoel tussen jou en je paard, van waaruit een verfijnde communicatie met je paard mogelijk is.

 

Het is door de technische kontruktie van een boomloos zadel dat het de unieke eigenschap heeft zich volledig te kunnen aanpassen aan de anatomie van paard en ruiter. 

Opgebouwd door middel van diverse zachte flexibele lagen van onderscheidene materialen biedt het boomloos zadel voor jou en je paard een zeer close contact. 

Een contact dat je mogelijk kent door het rijden met een barebackpad of zo op de blote rug van je paard.

 

Zadelpasservice ook noodzakelijk voor boomloze zadels !

Ook een boomloos zadel, zoals een Edix-zadel, past niet zomaar altijd op de paarderug !!

Daarom komt de Paardenwinkel Hopa Sport Zadelpasservice op uw verzoek aan de stal om de boomloze zadels van Edix te passen op uw paard. 

Natuurlijk kan dan ook een proefrit gemaakt worden om een eerste gevoel te ervaren.  

Kontakteer hiervoor Paardenwinkel & Zadelpasservice Hopa Sport via mail of telefoon 015246409.  

De openingsuren van de winkel kan U vinden op https://hopasport.be/nl/openingsuren/ 

Samen met U zoeken we naar de optimaalste zadeloplossing !