Zadelpasdienst

Een zadel op een paardenrug leggen kan iedereen, maar zadels vakkundig passen is het doel van de Zadelpasdienst van Paardenwinkel Hopa Sport.  

Een zadel moet op zijn correcte plaats liggen op de paardenrug om de bespiering van het paard alleen daar te belasten waar het volgens de anatomie van het paard toegelaten is. Daaraan besteedt Hopa Sport uitgebreide aandacht tijdens een zadelpasdienst aan de stal.  

In functie van de technnische mogelijkheden worden zadels tijdens een Hopa Sport zadelpasafspraak aangepast aan de paardenrug. De zadelpasdienst houdt dus een totaalservice in, die gedeeltelijk aan de stal en mogelijk gedeeltelijk in de werkplaats plaatsvindt.

Voor klassieke zadels die van een klassieke vulling voorzien zijn, wordt de aanpassing van de vulling van de kussens algemeen in de werkplaats aangepast.
Tijdens een zadelpasdienst voor een Bates of Wintec zadel wordt zowel de breedte-aanpassing van het zadel als de eventueel nodige aanpassingen in de zadelkussens onmiddellijk uitgevoerd tijdens de zadelpasdienst aan de stal.

Voor westernzadels is een belangrijk deel van een zadelpasdienst vooreerst het bepalen van de juiste pasvorm op de paardenrug. De juiste pasvorm wordt vakkundig voor uw paard geselecteerd door meerdere westernzadelbomen op uw paard te passen en op die wijze de correct liggende pasvorm te selecteren.

De zadelpasdienst staat bij Paardenwinkel Hopa Sport voor een uitgebreid bekijken van de mogelijkheden, die door de klant in samenwerking met Hopa Sport samengesteld worden.