Deuber zadels

Ontdek de Deuber-zadels

 

Deuber-westernzadels zijn hoogwaardig afgewerkte kwaliteitszadels voor zowel de recreatieve ruiters als de wedstrijdruiter.

De Deuber Classic-Line-westernzadels worden gebouwd op een houten zadelboom, die versterkt is met fiberglas, en worden gemaakt van uiterst kwalitatief plantaardig gelooid leder.

Voor de pasvorm van een westernzadel op het paard biedt Deuber een zeer uitgebreid gamma zadelboompasvormen.

Op deze wijze kunnen zeer veel verschillende types paardenruggen van een correct passend zadel voorzien worden.

Nagenoeg alle zadelboompasvormen kunnen in nagenoeg alle Deuber westernzadelmodellen verwerkt worden.

Dit is mogelijk omdat Deuber ook de productie van de zadelbomen in eigen beheer heeft.

 

Pasvormbepaling van de zadelboom

Voor het selecteren van de juiste pasvorm voor uw paard biedt Hopa Sport een uitgebreide zadelpasservice op uw paard aan.

We komen daarvoor tot aan de stal met een ruim gamma zadelboompasvormen, waaruit we samen de optimale pasvorm selecteren.

Meer details over wat deze passervice aan de stal inhoudt is uitvoerig gemeld op www.westernzadel.be.

Voor het verder personaliseren van uw Deuber-westernzadel is er een breed gamma aan bewerkingen, kleuren en uitvoeringen en eventueel ook nog zilverbeslag beschikbaar.

 

Kleurkeuze van zadelleder

Voor de productie van Deuber-westernzadels wordt uitsluitend hoogwaardig natuurlijk gelooid leder gebruikt dat in meerdere kleuren te gebruiken is en dat voor zowel het zadelleder als voor de uitvoering van de zitting van het zadel.

Op die manier bepaalt u zelf voor een groot deel het uitzicht en gewenste comfort van uw zadel.

Voor het zadelleder bestaan drie kleurmogelijkheden:

 • natuurkleur
 • chestnut
 • havanna

Voor het zittingleder kan, zonder meerprijs, de keuze gemaakt worden uit drie materialen:

 • Nappaleder is een zeer zacht en soepel gladleder met een licht gestructureerd oppervlak
 • Nubukleder is ook een zeer soepel leder, maar heeft een licht opgeruwd oppervlak wat zorgt voor een licht vastere zitting in het zadel.
 • Aspen

De zitting van een Deuber-westernzadel kan optioneel voorzien worden van een dubbele foam of een extra zachte zitting, beiden om het comfort te garanderen en aan de individuele wensen van de ruiter tegemoet te komen.
 
De beugelriemen van een Deuber-westernzadel zijn leverbaar in standaardlengte ofwel in extrakorte of extralange versie.

De fenders zijn optioneel leverbaar in zogenoemde "twisted and wrapped" of voorgedraaide uitvoering.  Deze verwerkingswijze onderaan de fenders zorgt ervoor dat de stijgbeugels steeds gemakkelijk bereikbaar zijn en niet parallel met het paard hangen.


DE  DEUBER  CLASSIC-LINE  WESTERNZADELS

Een westernzadel van de Deuber Classic-Line wordt gebouwd met enkele belangrijke punten als normen:

 • Deuber Classic-Line-westernzadels worden volgens een zeer hoge kwaliteitsnorm gebouwd, die ruime voldoening schenkt aan de eisen van zowel de wedstrijdruiter als de vrijetijdsruiter.
 • Ieder Deuber westernzadel wordt gebouwd op een houten zadelboom, die versterkt is met fiberglas.
 • Alleen deze bouwwijze, waarvan de basis eeuwen teruggaat, kan een goede drukverdeling van een westernzadel op de paarderug garanderen.
 • Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardig natuurlijk gelooid leder.
 • Deze lederkwaliteit laat natuurlijk een sterke personalisatie van uw zadel toe betreffende lederkleur, zittingafwerking, eventuele bewerkingen of 'toolings' of andere specifieke opties.
 • Een zeer belangrijk punt bij de aankoop van een westernzadel is de pasvorm op de paardenrug.
 • Het uitgebreide gamma mogelijke pasvormen dat de Deuber-bomen bieden, zorgt voor een perfecte ligging van uw zadel op de paardenrug.

Omdat het comfort van uw Deuber Classic-Line westernzadel voor uw paard zeer sterk bepaald wordt door de goede pasvorm van het zadel biedt Hopa Sport een uitgebreide zadelpasservice.

Hopa Sport komt met meerdere zadels en een ruim zadelbomengamma aan de stal zodat we de optimale pasvorm kunnen selecteren en foutieve aankopen uitgesloten worden.

Gezien een goed passend westernzadel een zeer lange levensduur heeft is de beperkte kost voor aan de stal komen passen zeker verantwoord.  Bij aankoop van een zadel wordt deze trouwens grotendeels verrekend.
 
Er is reeds een Deuber Classic-Line-westernzadel leverbaar vanaf € 1749

Wij hebben standaard meerdere Deuber westernzadels voorradig.

Samen met de voorraad die Deuber aanhoudt behoort een spoedige levering tot de mogelijkheden.  
 
Via onze aparte westernzadelwebsite www.westernzadel.be heeft u een uitgebreid overzicht over een aantal leverbare modellen.

Gezien deze allemaal op hun beurt zeer uitgebreid kunnen aangepast worden aan zowel de pasvorm van uw paard als uw persoonlijke wensen is nagenoeg ieder Deuber westernzadel een uniek zadel.

Na het aanklikken van een specifiek model wordt de basisprijs van het model gemeld en de bij de gemelde uitvoering voorziene opties met hun kostprijs.

 

DE  DEUBER  PRO-LINE  WESTERNZADELS

Een Deuber Pro-Line westernzadel is bedoeld voor de veeleisende vrijetijds- of wedstrijdruiter.

Ieder Deuber Pro-Line-westernzadel wordt gebouwd op een houten zadelboom, die versterkt is met fiberglas. Alleen deze bouwwijze, die eeuwenoud is, kan een goede drukverdeling op de paardenrug garanderen.

Voor de westernzadels van de Pro-Line wordt alleen de allerhoogste kwaliteit van natuurlijk gelooid leder verwerkt.

Alleen deze lederkwaliteiten laten een sterke individualisering van uw Deuber Pro-Line-westernzadel toe betreffende lederkleur, zittingafwerking, bewerkingen of 'toolings' en andere specifieke opties die u wenst.

Waar de Deuber Classic-Line westernzadels gebouwd worden volgens een bepaalde planning en organisatie waardoor een gedeelte van de bouw- en loonkost kan worden beperkt, wordt ieder Deuber Pro-Line westernzadel gebouwd door één van de Deuber meester-zadelbouwers.

De laatste werkwijze brengt uiteraard een hogere loonkost mee, die in de totaalkost van de Deuber Pro-Line zadels is verwerkt.

Het belangrijkste punt bij de aankoop van een westernzadel is de pasvorm op de paardenrug.

Het zeer uitgebreide gamma mogelijke pasvormen dat de Deuber-zadelbomen biedt, zorgt voor een perfecte ligging van uw Deuber Pro-Line westernzadel op de rug van uw paard.

Omdat het comfort voor uw paard zeer sterk wordt bepaald door de goede pasvorm van het zadel beschikt Hopa Sport over een zadelpasservice.

Hopa Sport komt met meerdere zadels en een ruim zadelbomengamma aan de stal zodat we de optimale pasvorm kunnen selecteren en foutieve aankopen uitgesloten worden.
 
Er is reeds een Deuber Pro-Line-westernzadel leverbaar vanaf € 2449
 
Via onze aparte westernzadelwebsite www.westernzadel.be heeft U een uitgebreid overzicht over een aantal leverbare modellen.

Gezien deze allemaal op hun beurt zeer uitgebreid kunnen aangepast worden aan zowel de pasvorm van uw paard als uw persoonlijke wensen is nagenoeg ieder Deuber westernzadel een uniek zadel.

Na het aanklikken van een specifiek model wordt de basisprijs van het model gemeld en de bij de gemelde uitvoering voorziene opties met hun kostprijs.


DE  DEUBER  WADE-ZADELS, ROPINGZADELS, BUCKAROO-ZADELS

Deuber westernzadels worden gebouwd op een houten zadelboom, die op zijn beurt met fiberglas is versterkt. Deze bouwwijze is ruimschoots voldoende voor het vrijetijdsgebruik van ruim 90% van de westernzadels heden ten dage.

Bij de oorsprong werden westernzadels evenwel gebruikt voor het echte zware werk, waarbij ook het vangen van runderen, behoorde.

Voor dit werk worden, met de lasso, enorme krachten uitgeoefend op de pommel of knop van het westerzadel. Voor dit werk zijn alleen de wade-zadels, ropingzadels of buckaroo-zadels gebouwd.  

De Deuber Wade-zadels, ropingzadels of buckaroo-zadels zijn integraal voor dit duurzame werk opgebouwd en zijn dan uiteraard ook voorzien van een veel grotere “pommel”.

Ook voor deze zadels beschikt Paardenwinkel & Zadelpasservice Hopa Sport over zadelpasbomen, die uiteraard op de paardenrug gepast kunnen worden tijdens een afspraak aan de stal.

De Deuber Wade-zadels, ropingzadels of buckaroo-zadels zijn ook leverbaar in een ruim gamma afwerkingsmogelijkheden, waaronder

 • Keuze van de zadellederkleur
 • Keuze van de eventuele ingezette zitting
 • Zo gewenst gebouwd in “roughout”-leder, ofwel omgekeerd leder, wat het voordeel biedt van een vastere zitting
 • Mogelijkheid van bucking-rolls
 • Zo gewenst voorzien van een horn-wrap
 • Verschillende zogenoemde “rigging”-systemen voor het optimale bevestigen van de singel
 • Voorzien van gedeeltelijke of volledige achtersingel

Via www.westernzadel.be heeft u een uitgebreid overzicht over een aantal leverbare modellen.
Voor de Deuber Wade-zadels, ropingzadel of buckaroo-zadels zijn er meerdere mogelijkheden, waarvoor de volgende links.


Gezien deze allemaal op hun beurt zeer uitgebreid kunnen aangepast worden aan zowel de pasvorm van uw paard als uw persoonlijke wensen is ieder Deuber Wadezadel, ropingzadel of buckaroo-westernzadel een gepersonaliseerd geheel.

Na het aanklikken van een specifiek model wordt de basisprijs van het model gemeld en de bij de gemelde uitvoering voorziene opties met hun kostprijs.

De Deuber Wade-zadels, ropingzadels of buckaroo-zadels zijn leverbaar vanaf € 2699.

Ontdek de Deuber-zadels