Australian Stock zadels en endurancezadels

 

Met oorsprong in de Australian bush, comfort voor lange tochten en snel aanpasbaar aan de paardenrug

Australische stockzadels hebben uiteraard hun oorsprong in de Australian bush, waar ruiters gigantische afstanden in hun zadel aflegden, zeker in lang vervlogen tijden.

Om gedurende deze extreem lange ritten op een bepaald minimum aan comfort te kunnen rekenen ontstonden de Australische stockzadels, die qua bouw ergens een middenweg vormen tussen klassiek Engelse zadels en westernzadels.

Engelse zadels hebben algemeen kussens tussen zadelboom en paardenrug, die in zekere mate aanpasbaar zijn aan de vorm van de paardenrug. Dit is ook terug te vinden in Australische zadels.

De kussens zijn bij Australische zadels algemeen nog breder uitgewerkt, dit om de druk op de paardenrug over een nog grotere ruimte te verdelen in functie van het optimale comfort voor het paard.

De zitting van Australische zadels is in zekere zin afgeleid van de westernzadels.

Deze verschilt evenwel in die zin dat een Australisch zadel meestal een zogenoemde hard-seat heeft, zoals nogal wat roping-zadels.

Om een nog stevigere zitting te bekomen worden nagenoeg alle Australische stockzadels voorzien van de typische wrongen vooraan, soms oren genoemd. Deze bieden de ruiter een extra ondersteuning van de bovenbenen en garanderen op die wijze een nog vastere zitting.

Al geruime tijd bieden de Australische zadelmerken Bates en Wintec Australische zadels aan.

De Australische zadels van beide merken zijn, zoals de klassieke zadels van deze merken, zeer uitgebreid aanpasbaar aan de paardenrug door middel van de H.A.R.T.-kenmerken.

Deze houden vooral in dat de Bates en Wintec Australische zadels aanpasbaar zijn aan de breedte van de paardenrug door het verwisselbare kopijzer van deze zadels.

Voor een optimale aansluiting aan de paardenrug van de Bates en Wintec Australische zadels wordt gezorgd door de mogelijkheden in de aanpassing van de zogenoemde Cair-kussens.  

Om van een optimaal aangepast Bates of Wintec Australisch zadel te kunnen genieten op uw paard is het laten aanpassen ervan op de paardenrug aan de stal door een vakman aanbevolen.

Tijdens een zadelpasservice aan de stal voert Paardenwinkel & Zadelpasservice Hopa Sport dit werk vakkundig uit.

Uiteraard kan u een voor uw paard aangepast zadel tijdens een afspraak aan de stal kort proefrijden om het rijcomfort ervan te kunnen smaken.

 

Ons aanbod: