Zadelherstellingen in onze eigen werkplaats

Zowel gedurende een ontspannende buitenrit als tijdens een wedstrijd kan aan het zadel of aan een ander deel van de uitrusting helaas iets stuk gaan, mogelijk door toch onverwachte omstandigheden of helaas als gevolg van onvoldoende onderhoud.

Een degelijke verzorging van het leder staat inderdaad voor een veel langere levensduur. Als dit onderhoud toch niet met de nodige regelmaat gebeurt kan dit verstrekkende gevolgen hebben.

Een herstelling aan bijvoorbeeld een hoofdstel is dan een oplossing. Bij paardenwinkel Hopa Sport doen we dit in onze eigen werkplaats. Dit kan dus mogelijk eenvoudig bijnaaiwerk zijn, wat uiteraard vakkundig wordt uitgevoerd.

Bij klassieke Engelse zadels kan het nodig zijn dat de vulling van de kussens wordt herschikt, bijgevuld of zelfs volledig vervangen. De correcte vulling van de kussens van een zadel is zeer belangrijk voor de juiste pasvorm van een Engels zadel op de paardenrug. Dit bijvulwerk in de kussens of de herschikking van de wol in de kussens gebeurt bij Paardenwinkel Hopa Sport in eigen werkplaats. Voorafgaand aan dit werk dient best betreffend zadel op het paard gecontroleerd te worden op de goede pasvorm en ligging. Dit dient uiteraard aan de stal te gebeuren.

Is het uit te voeren werk aan dit soort zadel echt zeer ingrijpend? Dan doen we beroep op de zadelspecialisten van het merk waar het zadel gebouwd is. In een aantal gevallen zijn deze vakmensen beter geplaatst de herstelling of aanpassing van het zadel vakkundig uit te voeren voor een beperkter budget. Zij weten namelijk van dat specifiek merk en model welke handelingen zij juist dienen te verrichten aan een bepaald zadel. Op deze manier zal u niet meer kostbare hersteltijd of werktijd moeten betalen dan nodig is.

Een ander veel voorkomende herstelling aan klassieke zadels is het vervangen van de zogenoemde singelstoten. Dit zijn de riemen waaraan de singel wordt vastgemaakt. Afhankelijk van het zadelmodel is het mogelijk dat het zadel gedeeltelijk moet worden opengemaakt om de singelstoten te vervangen. De singelstoten moeten namelijk letterlijk genaaid worden aan de verbindingen met de zadelboom, die bestaan uit soepele platte kunststoffen riemen. De singelstoten van een zadel zijn bij de meest aan slijtage onderworpen onderdelen.

Aan westernzadels kan het na meerdere gebruiksjaren nodig zijn bepaalde herstellingen uit te voeren. Dit kan gaan van vrij eenvoudig bijnaaiwerk tot het vervangen van bepaalde delen, omwille van slijtage. De fenders of stijgbeugelriemen van een westernzadel zijn zo’n onderdeel. Bij intensief gebruik is het mogelijk dat de gespen daarvan (ook wel Blevin Buckles genoemd) afgesleten geraken. Daarnaast kunnen de gaten van de fenders uitgesleten geraken, zodat het niet meer veilig is daarmee te rijden. Ook daaraan besteedt Paardenwinkel Hopa Sport de nodige aandacht.

Binnen bepaalde perken kan ook aan klassieke of westernzadels gewerkt worden die niet bij Paardenwinkel Hopa Sport aangekocht zijn.

Wenst u meer informatie over onze aanpak of een voorstel op maat? Neem nu contact op met ons. Dit kan zowel per mail als telefonisch.

Zaakvoerder Jean-Paul van Paardenwinkel Hopa Sport naait de achterkant van de kussens van een zadel opnieuw in met een daarvoor gebogen naald Zaakvoerder Jean-Paul van Paardenwinkel Hopa Sport past de kussenvulling van een zadel aan met wol in functie van een specifieke paardenrug Zaakvoerder Jean-Paul van Paardenwinkel Hopa Sport vervangt de foam in een westernzadelzitting voor meer rijcomfort voor de ruiter

 

 

Contacteer ons met uw vraag