Paardenwinkel met zadelpasser in Heist-op-den-Berg

Zoekt u een paardenwinkel in de buurt, waar betaalbare kwaliteit centraal staat? Dan bent u bij Hopa Sport aan het juiste adres.

Of u nu een beginneling of doorwinterde ruiter bent: iedereen komt graag langs in onze paardenwinkel in Heist-op-den-Berg. Met een groot assortiment combineren we comfort met veiligheid, voor zowel paard als ruiter. Hierbij hebben we een bijzondere passie voor westernzadels en bijhorende uitrusting.

Bovendien hebben we als één van de enige ruitersportwinkels in België een zadelpasservice aan de stal. Als expert bepalen we ter plaatse het zadel dat perfect op de rug van uw paard past.


Paardenwinkel met verschillende soorten zadels

 • Veelzijdigheidszadels: voor beginner en ervaren ruiter. Een prima oplossing voor tal van rijdisciplines, waaronder springen en dressuur.
 • Springzadels: nauw contact met uw paard. Altijd met optimale ondersteuning en zowel beschikbaar met vlakke als diepere zitting.
 • Dressuurzadels: ideaal voor trainings en proeven. Met diepe zitting en fikse wrongen, voor een correcte zithouding en beenligging.
 • Westernzadels: duurzaamheid en comfort voor paard en ruiter. Alle westernzadels worden gepast aan de stal met kale zadelbomen.
 • Australische zadels: geschikt voor lange tochten en voor elke paardenrug, met onderdelen die er snel en eenvoudig aan af te stellen zijn.
 • Kinderzadels: speciaal voor de ponyrug. Van eenvoudig en plat starterszadel tot kleiner spring- of dressuurzadel.

Binnen de verschillende soorten zadels vindt u alle topmerken: Wintec, Bates, Arena, Kentaur, Stübben, Deuber & Partner en AK-Saddlery. U mag gerust zijn van een kwalitatief zadel, dat garant staat voor jarenlang sportief plezier.

Ontdek ons volledig aanbod zadels


Maak kennis met onze zadelpasservice

Elke paardenrug is uniek. De keuze van het juiste zadel kan hierdoor een serieuze uitdaging zijn. De aankoop van een duurder exemplaar van een bekend merk betekent namelijk niet automatisch een goede aankoop voor die specifieke paardenrug.

Een slecht passend zadel zorgt bovendien voor tal van problemen bij uw paard. Spierpijnen maar ook druk- en schuurplekken zijn veel voorkomende problemen. In extreme gevallen kan uw paard zelfs kreupel worden.

Zadelpasser Jean-Paul komt bij u aan de stal, in heel België en Nederland. Dit zowel voor het passen, finetunen als herstellen van klassieke zadels en westernzadels. Kijk verder dan de prijs alleen en laat u bijstaan met advies op maat. Met meer dan 30 jaar ervaring en up-to-date vakkennis zorgen we ervoor dat u het juiste zadel in huis haalt.

Lees meer over onze zadelpasservice


Uw paardenshop voor tal van accessoires

Naast het zadel hoort ook de optoming van uw paard tot de standaarduitrusting. Hierbij zijn het hoofdstel, de teugels en de bitten het allerbelangrijkste. Natuurlijk heeft u als ruiter uw eigen wensen. Zowel in onze paardenwinkel in Heist-op-den-Berg als de webshop vindt u een zeer uitgebreid assortiment.

Daarnaast kan u bij ons terecht voor tal van andere paardenspullen:

 • Veiligheid als ruiter: tok voor het paardrijden en een bodyprotector
 • Rijschoenen met bijpassende chaps (of beenkappen) en rijlaarzen
 • Rijhandschoenen
 • Zomer- en winterdekens
 • Een uitgebreid gamma zadeldekjes en correcties voor de zadelligging.
 • Paardenverzorging: borstels, kammen, doorkammers, zweetkrabbers, wondverzorging
 • Zadelsingels, stijgbeugels, stijgbeugelriemen en zadelverzorgingsproducten
 • Pads of onderleggers voor westernzadels

Ga nu naar onze webshop


Ook voor aanpassingen en herstellingen van bestaande zadels

Elke ruiter heeft wel eens een aanpassing of herstelling van een zadel nodig. Ook hiervoor kan u bij ons terecht: van het eenvoudig bijnaaien van naden tot meer uitgebreide herstellingen. In heel wat gevallen wordt uw zadel in ons eigen atelier hersteld.

Zijn er meer uitgebreide werkzaamheden nodig aan uw zadel? Dan leert onze jarenlange ervaring dat onze leveranciers-zadelbouwers vaak een nog meer vakkundige en financieel interessantere oplossing bieden. Hiervoor werken we dan met hen samen.

Op deze wijze vinden we altijd een oplossing voor uw probleem, van eenvoudig tot meer complex. Hiermee zijn we een unieke ruitersportwinkel in België.

Contacteer ons met uw vraag


Paardenwinkel met jarenlange ervaring en vakmanschap

Hopa Sport bestaat al sinds 1966. Het familieverhaal gaat echter nog verder terug, naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Grootvader ‘Waar’ was als gareelmaker actief in het maken en herstellen van de toenmalige werkpaarduitrustingen.

In 1966 startte zoon Jos met een schoenmakerij in de Bergstraat van Heist-op-den-Berg, na een opleiding in de lederbranche. Al heel snel evolueerde de winkel naar een specialisatie in paardengerief en hondenartikelen. Omdat het assortiment zo sterk groeide was de winkel snel te klein om nog overzichtelijk te zijn.

In 1975 (nauwelijks tien jaar later) verhuisde de paardenwinkel naar een ruimer pand in dezelfde winkelstraat. Zowel in 1978 als 1990 werd Hopa Sport vergroot. Ondertussen was het paard op het terras het ijkpunt van de Bergstraat geworden.

In de jaren 80 nam huidig zaakvoerder Jean-Paul stilaan maar zeker het roer over. Hij sloeg een volledig nieuwe richting in, namelijk dat van westernzadels met daarbij een ruim toebehoren-assortiment. Omdat de toen gekende leveranciers dit nauwelijks aanboden startte Jean-Paul zeer snel met een rechtstreekse import vanuit Amerika. Dit wordt vandaag nog steeds door tal van paardenliefhebbers enorm gesmaakt.

Sinds de eeuwwisseling is Hopa Sport een échte paardenwinkel met specifiek assortiment. Hiermee groeide de zaak uit tot een waar begrip in Heist-op-den-Berg en ver daarbuiten. De zadelpasservice aan de stal groeide in de afgelopen twintig jaar uit tot de allerbelangrijkste activiteit. Voor klassieke zadels bezoeken we klanten in een groot gedeelte van België. In het geval van westernzadel komen we zelfs regelmatig in Nederland langs.

Sinds 2018 vindt u paardenwinkel Hopa Sport in de Velodroomstraat te Heist-op-den-Berg. Dit is slechts op enkele honderden meters van de vroegere locatie in de Bergstraat. We zijn echter nog steeds vlot bereikbaar, met parkeergelegenheid voor klanten. We zijn geopend op vrijdag en zaterdag (of na afspraak). Van dinsdag tot donderdag zijn we namelijk op de baan met onze zadelpasservice.

Van klassiek tot western: het overgrote gedeelte van de winkel heeft alles om aan uw vragen een antwoord te bieden. Meer dan 50 jaar aan vakkennis combineren we met vakmanschap en liefde voor de paardensport. Zo bent u bij ons in goede handen.


Geef een geschenkbon voor onze paardenwinkel

Of u nu wel of toch niet zelf thuis met paarden vertrouwd bent: een Hopa Sport geschenkbon is voor iedere paardenliefhebber welkom. Deze zijn in onze winkel en webshop beschikbaar voor 5, 25 of 50 euro. Aankopen met geschenkbonnen kunnen uitsluitend in de winkel.


Kom langs in onze paardenwinkel

Ontdek het volledige assortiment en krijg persoonlijk advies van een expert ter zake. Onze paardenwinkel in Heist-op-den-Berg is open op:

 • Vrijdag (van 14 tot 18 uur)
 • Zaterdag (van 10 tot 16 uur)

Wenst u langs te komen op een ander moment? Maak een afspraak door ons een mailtje te sturen of te bellen op +32 15 24 64 09. We zijn via e-mail en telefonisch (bijna) 24/7 bereikbaar. Als dit niet zo is bellen we u gewoon terug.


Laatste stuks

Alle laatste stuks