Over Hopa Sport

Paardenwinkel met jarenlange ervaring en vakmanschap

 

 

 

 

Hopa Sport bestaat al sinds 1966.

Zelfs lang voor 1966, sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw, was grootvader, “Waar”, de gareelmaker, aktief voor het maken en herstellen van de toenmalige werkpaarduitrustigen. 

In 1966 startte zoon Jos, na een opleiding in de lederbranche, met een schoenmakerij in de Bergstraat.  Reeds zeer snel evolueerde de winkel naar een specialisatie richting hondenartikelen en uiteraard paardengerief, toen nog voor een stuk in navolging van de aktiviteit van vader “Waar”.  Hopa Sport was geboren.

Omdat zowel het honden- als het paardenassortiment zo sterk uitbreidde was de winkel snel te klein om een degelijk overzicht te kunnen bieden. 

In 1975, nauwelijks tien jaar later, werd een ruimere winkel in de Bergstraat in gebruik genomen.   Tot tweemaal toe werd, in 1978 en in 1990, werd Hopa Sport vergroot.  Ondertussen was het paard op het terras het ijkpunt van de winkelstraat geworden. 

In de tachtiger jaren nam Jean-Paul stilaan maar zeker het roer over.  Hij introduceerde een geheel nieuwe richting, namelijk de westernzadels met daarbij een ruim toebehoren-assortiment.  Omdat de toenmalige gebruikelijke leveranciers dit nauwelijks aanboden wordt zeer snel met rechtstreekse invoer vanuit de USA gestart, wat door zeer veel paardenliefhebbers zeer goed wordt “gesmaakt”. 

Waar sinds de eeuwwisseling het assortiment zich nog uitsluitend op paardengerief concentreerde,  groeide Hopa Sport uit tot een waar begrip in Heist-op-den-Berg en ver daarbuiten. Jarenlang vond u ons terug in de Bergstraat, met het paard op het balkon.

De zadelpasservice aan de stal groeit op tien tot twintig jaar tijd uit tot de allerbelangrijkste aktiviteit.  Voor klassieke zadels worden klanten bezocht in een groot gedeelte van België, voor de westernzadelpasservice worden ook regelmatig klanten in Nederland bezocht.    

In 2018 verhuist Paardenwinkel Hopa Sport, na 52 jaar in de Bergstraat, naar de Velodroomstraat, op nauwelijks enkele honderden meters van de vroegere locatie, maar zeer vlot bereikbaar en met parkeergelegenheid voor klanten.    Het overgrote gedeelte van de winkel is voorzien om aan alle klantenvragen rond zadels een antwoord te kunnen bieden, zowel klassiek als western.

Om aan de uitgebreide bezoekaanvragen aan de stal te voldoen worden drie dagen per week, dinsdag, woensdag en donderdag,  voorzien voor klantenbezoeken, uiteraard na afspraak.  Alzo is de winkel uitsluitend open op vrijdag en zaterdag, of na afspraak.

 

Van beginner tot ervaren ruiter: advies van een kenner is een meerwaarde voor iedereen. Meer dan 50 jaar aan vakkennis combineren we met vakmanschap en liefde voor de paardensport. Zo bent u bij ons in goede handen.