Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Over Hopa Sport

Over Hopa Sport

Honden en paarden zijn beiden een stukje natuur. Ze zijn door de eeuwen heen steeds meer onafscheidelijk geweest van de mens.

Door zijn vindingrijkheid ontdekte hij dat, mits het gebruik van de nodige hulpmiddelen, honden en paarden hem vele diensten konden bewijzen. Indertijd, lang voor Koning Auto bestond, was er in nagenoeg iedere woonkern een gareelmaker, iemand die zich toelegde op de uitrustingen van paarden.

In de streek van Heist-op-den-Berg kende rond 1930 iedereen die iets met edele viervoeters te maken had dan ook 'Wààr' Vercammen, de gareelmaker.

Terwijl de klant in het begin niet meer vroeg dan het traditionele landbouwerstuig werd in de jaren zestig het vrijetijdsrijden steeds belangrijker.

Jos Vercammen, de generatie na 'Wààr', genoot een opleiding in de lederbranche. In 1966 zag de naam 'Hopa Sport' het levenslicht in 1966, een samentrekking van de HOnden- en de PAardensport.

De tijd staat nooit stil en het assortiment werd steeds verder uitgebreid en aangepast. Naast het toebehoren voor trek- en zadelpaarden kwamen er uitrustingen voor tuigpaarden bij alsook een afdeling ruiterkleding en de hele collectie in een maatje kleiner voor de pony.

Ruim dertig jaar later, bij het begin  éénentwintigste eeuw, zet huidig zaakvoerder Jean-Paul Vercammen als derde generatie zich extra in om tegemoet te komen aan de steeds evoluerende wensen van de hedendaagse klant, met onder andere met een forse uitbreiding in het Western-assortiment.

Verder volgt Jean-Paul ook specifieke opleidingen bij binnen- en buitenlandse specialisten om de paardenliefhebber van vandaag verder te kunnen helpen.

Het standaard leverbare assortiment is al zeer uitgebreid maar wij zien uw specifieke opdrachten of wensen steeds graag tegemoet.

Onze website kan natuurlijk niet alle mogelijkheden voorstellen, maar wij veronderstellen dat hij, samen met ons advies, een basis kan vormen voor de juiste selectie van het nodige toebehoren voor uw paard.

Het HOPA SPORT-Team