Kinderzadels

 

Ook op de ponyrug is een goed pasvorm zeer belangrijk

 

Een kinderzadel kan zeer veel vormen aannemen, beginnend van een zeer eenvoudig plat zadeltje dat zonder enige boom erin gebouwd werd, over standaard kunststoffen zadels zoals de Wintec 500 pony, tot effectief uitgesproken spring- of dressuurzadels voor kinderen.

Als allereerste en allereenvoudigste starterszadeltje bestaan zogenoemde platte modellen, die extreem eenvoudig opgebouwd zijn en als bedoeling hebben dat het kind niet rechtstreeks op de ponyrug zit en de voetjes in de stijgbeugels kan zetten.

Deze kinderzadels worden gebruikt voor de jongste kinderen, tot zowat hooguit 8 à 10 jaar.

Er dient wel mee rekening te worden gehouden dat kinderen in deze platte zadeltjes helaas geen goede houding aanleren. Daarvoor is een volwaardig kinderzadel nodig.

Een kinderzadel dat als volwaardig kinderzadel beschouwd kan worden zou vrij uitgebreid aangepast moeten kunnen worden aan de ponyrug, gezien zeer veel pony's niet zomaar een standaardrug hebben, integendeel zelfs.

Daarvoor biedt, in een zinnige prijsklasse, het model Wintec 500 pony zeer veel mogelijkheden.

Het is ook daarom zeer sterk aan te bevelen om voor de aankoop van een kinderzadel het advies te vragen van een zadelpasser, dit bij voorkeur ook tijdens een zadelpasservice aan de stal.

Het is immers helemaal niet zo dat een kinder- of ponyzadel eenvoudiger aan te schaffen is dan een zadel voor een paard of voor een volwassen persoon!

Indien kinderen reeds een mooie ervaring als ruiter hebben opgebouwd op zeer jonge leeftijd en ze verder wensen te gaan richting springen en dressuur is de aankoop van een zadel dat specifiek daarvoor geschikt is zeker aan te bevelen.

Zeker jongere kinderen gaan, wanneer ze degelijk worden ondersteund met het juiste kinderzadel, dikwijls veel sneller fikse vorderingen maken in een specifieke richting. In dat geval is een dressuurzadel of springzadel op maat van deze jonge ruiters zeker een verantwoorde aankoop.  

Gezien dan een juiste keuze qua model en/of uitvoering zeer belangrijk is, is ook hier professioneel advies sterk aan te raden.

 

Ons aanbod: