Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Nieuws > Paardrijden en mennen in de Merode

Paardrijden en mennen in de Merode

© Toerisme Provincie Antwerpen (TPA)

Op het kruispunt van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg ligt een prinsheerlijk stukje platteland, de Merode. Dit grotendeels ongerepte natuurgebied heeft uiteenlopende troeven waardoor zowel de cultuurliefhebber, avonturier, fijnproever als stiltegenieter er hun ding vinden. Je geniet er in een wondermooi decor van landbouwkavels, natuurgebieden en bossen waar her en der kastelen en abdijen oprijzen. Ook paardenliefhebbers komen hier aan hun trekken want in het kader van het landinrichtingsproject Ruiter- en Menroutenetwerk, is er een netwerk uitgestippeld volgens het alombekende knooppuntensysteem.

Het ruiter- en mennetwerk de Merode verbindt 230 kilometer aantrekkelijke paden in Laakdal, Herselt, Westerlo, Geel, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Aarschot en Tessenderlo en vormt het gedroomde decor om samen met je paard te verkennen. De routes worden aangegeven aan de hand van lichtrbruine, rechthoekige bordjes aan de kant van de weg. Er werden talrijke rustplaatsen voor paardenliefhebbers voorzien en ook enkele waadplaatsen voor de meer avontuurlijke ruiters. Verder werden er ook trailerparkings voorzien met voldoende ruimte, een infobord, bindbalk, ...

Trailerparkings:

Ter info: de kaart van het Ruiter- en Mennetwerk is aan € 6,50 te koop bij de toeristische infokantoren van Geel, Herselt, Laakdal, Westerlo, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo, Aarschot en Diest.