Westernzadel Deuber Bartmann Training


Deuber

Het westernzadel Deuber Bartmann Training is een ideaal zadel voor vrijetijdsruiters en beginnende wedstrijdruiters.

 

Uitvoering Classic-Line
Zadelboom: houten boom met filberglas versterkt
Finish: -
Zadelleder: natuur, chestnut of havanna
Zittingleder: gladleder of wildleder
Singelsysteem: C-ring inskirt op 7/8 positie
   
Lederconchas & nestels:  ledeen rconchos met nestels
Bewerking: optioneel te voorzien
Pommel of hoorn: genaaid leder of gevlochten rawhide
Stijgbeugels: met rawhide
Gewicht: ca. 13 kg
Lengte: ca. 65 cm
   

 

Basisprijs € 1849.

Stel een vraag over dit product Mail ons Bel ons +32 15 24 64 09


Reviews

Schrijf een review

Miranda Van den Bunder (Nederland), Ruiter (hobby)

Zéér tevreden over de passervice, de kennis en vriendelijkheid van deze lieve mensen!
Natuurlijk zijn we(Mijn dochter en ik) tevreden over ons deuberzadel. Ik hoop vele tochten met haar te kunnen maken.

Kelly DC (België), Ruiter (hobby)

Ongebruikte Deuber Reinhold Bartmann gekocht die indirect van bij Hopasport kwam. De winkeleigenaar gebeld om wat meer informatie te krijgen. Heel vriendelijke man die me met raad en daad heeft bijgestaan, perfecte service. Aanrader!

De Deyn Jozef (België), Ruiter (hobby)

Pracht service van deze professionele en zeer vriendelijke man,die je bijstaat met raad en daad.Hij neemt zijn tijd om een grondige en degelijke uitleg te geven.Hij wil je ook zeker niet de duurste produkten verkopen.Het zadel is prachtig en van uitstekende kwaliteit en past als gegoten.Dit is te danken aan Jean Pauls passervice.Dus Hopa-sport is zeker een aanrader!!!
Hij staat bovenaan mijn lijst.(Nr 1)
Het was de afstand t.o.v mijn woonplaats zeker waard.
Met oprechte dank aan Jean Paul.
Een zeer tevreden klant De Deyn Jozef

Eleni Verhaegen (België), Ruiter (hobby)

Een echte aanrader! Goede en rustige passervice op maat en neemt echt zijn tijd, luistert naar alle wensen en 100% eerlijk advies!
Zadel is prachtig gebouwd zoals besproken, alle wensen aanwezig en uitstekende service en advies! Levertermijn was binnen alle wensen en sneller dan verwacht! Bovendien een eerlijke en correcte prijs voor al het advies en dit mooie zadel!

Dikke aanrader! Binnen een aantal jaartjes kom ik zeker terug voor een zadel voor mijn jaarling!

Rhianna (België), Ruiter (hobby)

Een paar maand geleden kocht ik een Deuber Bartmann Training Westernzadel. Voordien had ik altijd met een Engels zadel gereden. Maar omdat mijn behoeftes veranderd waren en ik vooral nog lange tochten wil rijden met mijn paard, was ik op zoek naar een ander zadel dat zich hier beter voor leent, een westernzadel dus. Voor mezelf zocht ik meer rijcomfort en praktische mogelijkheden om bijvoorbeeld zadeltassen gemakkelijk te bevestigen. Maar natuurlijk moest het zadel in eerste instantie perfect passen op mijn paard om ook voor hem langdurig rijcomfort te kunnen garanderen.
Daarom liet ik Jean-Paul van Hopa Sport ter plaatse komen met zijn zadelpasservice. Hij heeft uitgebreid de tijd genomen om verschillende bomen te passen en heeft me ook laten testrijden met twee stockzadels die de geschikte boom hadden. Afspraken kwam hij stipt na en hij was / is ook steeds goed bereikbaar als je bijkomende vragen hebt. Het was zijn opzet om een zo goed mogelijk zadel aan te meten, niet het duurste zadel. Erg fijn vond ik persoonlijk ook zijn benadering naar het paard: heel rustig en respectvol. Mijn paard heeft er een bloedhekel aan als je hem te gedecideerd benadert, maar bij Jean-Paul bleef hij de beste versie van zichzelf.
Ondanks een gedegen pasconsult en een testritje, bleef de aankoop wel spannend. Je weet namelijk pas echt hoe een zadel jou (en je paard) bevalt, als je er effectief een paar goede ritten mee hebt kunnen maken. Het was dan ook wel wennen in het begin, ik was tenslotte al heel mijn leven Engelse zadels gewend. Wat mij wel onmiddellijk opviel, was hoe ongelofelijk stabiel het zadel lag. Wat een verschil met mijn Engels zadel. Het hek dichtdoen vanaf de paardenrug was een compleet nieuwe ervaring, het zadel 'bougeerde' totaal niet wanneer ik naar één kant overhelde. Ook tijdens de wandeling een heerlijk nieuw gevoel, zo'n stabiele en rustgevende zit, mijn paard genoot er ook van. Toch bleef ik in galop op mijn honger zitten. Ik kon mijn cadans minder goed vinden en verloor gemakkelijk contact met de zitting van het zadel, niet comfortabel en ook niet veilig. Dit stemde mij wat ongerust, zeker gezien de investering die je in het zadel gedaan hebt. Maar na 2 ritten merkte ik ineens dat ik nog met de klassieke zit in het westernzadel zat en dat was natuurlijk geen match! Nadien heb ik de klik leren maken (en voelen) en wat een genot en rijcomfort nu!! Een wereld die voor me opengaat, onwaarschijnlijk. Dat ik dit niet 10 jaar eerder ontdekt heb! (Maar toen had ik er wel het geld nog niet voor, haha. Life starts at 40 ;) ) Uren kan ik nu rijden met blijvend comfort, zowel voor mezelf als voor m'n paard, geen drukplekken of niks. En de galop...? Zalig!
Eindconclusie: super content met mijn aankoop, ik ben er fier op en ik kijk uit naar nog vele mooie tochten in het zadel!