Kentaur Ithaka AP dressuurzadel

Kentaur Ithaka AP dressuurzadel dubbelleder-uitvoering
Levertijd op te vragen
€ 2.145,00  

Kentaur

Het Kentaur Ithaka dressuurzadel is gebouwd met een kort, zogenoemd Frans zadelkussen.  Daardoor is hij goed passend op paardenruggen van het rondere type, met vlakkere rug, kortere rug of met een overbouwde rug.

De uitvoering AP van het zeer populaire model Ithaka van Kentaur is voorzien van forse, zogenoemde buitenwrongen, die zeer duidelijk het been van de ruiter fixeren. Er is een keuze uit een korte of lange wrong.  

Het dressuurzadel Kentaur Ihaka is in principe leverbaar met een dubbel blad of in de zogenoemde “monoflap”-versie.  

De monoflap-versie houdt in dat zweetbladen (of kwartieren) van het zadel slechts één blad inhouden.  Daarom is deze monoblad-uitvoering recent extreem populair geworden.

Het dressuurzadel Kentaur Ithaka is leverbaar in drie versies buitenwrongen, dat uiteraard helemaal om het zadel zo individueel mogelijk naar de wensen van de klant te leveren.

Deze buitenwrongen zijn standaard in 30 cm lengte, medium met een blok van 26 cm en in de korte wrong 22 cm.

De Kentaur Ihaka wordt steeds gebouwd in gedubbeld kalfsleder.

De Ithaka wordt principieel op zowel de webflex als de GRP-boom of de Carbonboom gebouwd.

Hij wordt evenwel bij voorkeur aanbevolen met de GRP-boom. Omdat deze zadelboom in glasvezel is gebouwd en dus helemaal uit één stuk bestaat is hij smaller aan de zitting en geeft hij de ruiter meer contact met het paard, zowel met de boven- als de onderbenen. Hij is ook flexibeler, meer schokabsorberend en lichter en is dus in enkele Kentaur dressuurzadels sterk aan te bevelen, waaronder zeker de Kentaur Ithaka. Het eerder beperkte kostprijsverschil is daarvoor zeker verantwoord.

Op vraag is de zadelbladlengte van de Kentaur Ihaka in extra lange maten leverbaar, speciaal voor ruiters met lange benen.

Zonodig is ook het kussen van het Ithaka-dressuurzadel met extra hoogte leverbaar.

Het Kentaur Ithaka dressuurzadel is leverbaar in vijf zadelboombreedten, vier zittingmaten en drie zadelkleuren.

Uiteraard kan het Kentaur Ithaka AP dressuurzadel door Zadelpasservice Hopa Sport aan de stal gepast worden. 

 

Stel een vraag over dit product Mail ons Bel ons +32 15 24 64 09