De Airowear Outlyne bodyprotector voor jongeren en volwassenen

Stuk
Levertijd op te vragen
€ 99,00  

Airowear

Optimale bescherming tijdens het paardrijden

De Airowear Outlyne is wetenschappelijk ontworpen om een op maat gemaakte pasvorm te bieden die, in functie van het lichaamstype, een uiterste bescherming kan bieden en toch een zeer hoge mate van flexibiliteit en dus bewegingsvrijheid toelaat. Door deze normen voldoet de Airowear Outlyne bodyprotector aan alle vereisten voor de Betanorm 2018 level 3.
 
Pasvorm
Voor dames is de Airowear Outlyne gevormd naar de rondingen van het lichaam. Ter hoogte van de borst is de pasvorm zo aangepast dat een maximaal comfort nagestreefd wordt. Deze veiligheidsvest zorgt, in de damesuitvoering voor de perfecte pasvorm ongeacht het lichaamstype.  
 
Pasvorm en gebruiksduur voor jongeren
Omdat ook voor kinderen en jongeren een veiligheidsvest aan de normen qua pasvorm moet voldoen, is het helaas fout te redeneren dat een bodyprotector aangekocht kan worden op de groei. Ook voor jongeren dient er rekening te worden gehouden met een goede pasvorm. Rekening houdend met het groter wordende lichaam op een leeftijd van bijvoorbeeld acht tot twaalf jaar, zal een valvest die goed past helaas slechts maximaal twee tot drie jaar gebruikt kunnen worden voor opgroeiende jongeren. Als de bodyprotector te groot aangekocht wordt zal hij te ruim zitten en dus niet voldoende bescherming bieden. Wordt deze te smal aangekocht voor het groter wordende lichaam zal hij op een bepaald moment niet meer aangenaam zitten. U mag rekenen dat een goed passende lichaamsbeschermer, bodyprotector of valvest voor jongeren zo’n twee jaar meegaat.
 
Pasvorm en comfort zijn aan elkaar gelinkt
Een kwaliteitsvalvest dient te bestaan uit een binnenmateriaal dat zich zeer uitgebreid aanpast aan de lichaamsvormen van de ruiter. Tegelijkertijd dient dit binnenmateriaal toch soepel aan te voelen, omdat het hem anders zeer snel hindert in zijn bewegingen en omdat hij de bescherming anders gewoon niet lang aangenaam zal vinden. Daarom zijn alle Airowear veiligheidsvesten gemaakt uit verschillende lagen binnenmateriaal. De laag die het dichtste tegen het lichaam van de ruiter zit gaat het meest en het snelst de lichaamsvorm aannemen omdat ze bestaat uit een materiaal dat door de lichaamswarmte van de ruiter zelf soepeler wordt. Daardoor kan een optimale veiligheid gewaarborgd worden. De andere lagen binnenmateriaal van de valvest van binnen naar buiten bekeken, worden geleidelijk minder soepel om de veiligheid van buitenaf te garanderen.
 
Vakkundig passen
Omdat een bodyprotector vakkundig gepast dient te worden bent u van harte welkom in de winkel van Hopa Sport om hieraan de nodige aandacht te besteden. Daarom kunnen deze bodyprotectors niet online aangekocht worden.
 
Kostprijs
•    Jongerenmaten vanaf € 192,00
•    Volwassenenmaten vanaf € 239,00

 

Stel een vraag over dit product Mail ons Bel ons +32 15 24 64 09


Reviews

Schrijf een review

Amanda (Nederland), Ruiter (hobby)

Fijne protector ook voor vrouwen. Hij zit als een bodywarmer.