Bates Artiste dressuurzadel

new

Bates

Ontdek het geheim om uw dressuurprestaties te optimaliseren

Ontdek de gewaagde innovaties die, verrassend genoeg, gaan over de subtiliteit van het rijden.  Een zitting zo natuurlijk en een verbinding met je paard die zo gevoelig is dat het zadel bijna verdwijnt.

Het kunstenaarschap ... dit zadel viert de kunst van het dressuur - de gebeeldhouwde uitvoering, gebouwd voor het paard en de ruiter die elke beweging met emotie, kracht en gratie choreografeert.
De perfecte pasvorm ... bereik de perfecte pasvorm voor je paard en genereer kracht en diepte van expressie die je nog nooit eerder hebt gevoeld.
De stabiliteit ...  vind de stabiliteit met de perfecte balans, die je een stilte, onafhankelijkheid van zitplaats en een lichtheid van hand en been geeft waardoor je gemakkelijk over je podium kunt dansen.
De verbinding ... voel ultieme gevoeligheid, stuur een verbinding aan die de meest subtiele finesse in uw hulpen mogelijk maakt, terwijl u in de schijnwerpers van de hoofarena gaat.
 

 

Het dressuurzadel Bates Artiste is uiteraard voorzien van

 • Luxe-leder of Opulence-leder: Het luxeleder van de Bates Artiste is afkomstig uit Italië en biedt de ruiter een extra-vaste grip.
 • SynergyPanel: De lageprofielkussens zijn voor dressuurzadels revolutionair.  Deze kussens zorgen voor een vlotte en naadloze overgang van uw zadel naar uw paard.

 • SweetSpot: De sweetspot leidt u naar neutraal, waar u uw bekken vierkant voelt en het contact het dichtst is.  Dit zorgt voor een langer been, een perfecte uitlijning en een ondersteuning van de balans van uw bovenlichaam.
 • Beweegbare FlexiContourbloc (Externe knieblok): De verplaatsbare flexicontourbloc is anatomisch gevormd naar uw been, zodat u in en achter het knieblok kunt rijden om uw individuele positie te ondersteunen voor maximaal comfort en veiligheid. De Flexicontourbloc kan naar voren, naar achteren of in de juiste hoek worden gebogen om uw individuele rijpositie te weerspiegelen. Om af te stellen draait u eenvoudig de schroeven aan de onderkant los en draait u ze vast zodra u de gewenste positie heeft gevonden.

 • Monoflap: Als het op communicatie tussen ruiter en paard aankomt, zorgt het monoflap-ontwerp ervoor dat je je paard voelt als nooit tevoren en je zadel nagenoeg bijna verdwijnt in het gevoel. Door de unieke vormgeving van de zadelkwartieren kunnen uw hulpen netjes en direct op uw paard worden overgedragen.
 • Verstelbare ergonomische stijgbeugelriemhaken: Door de mogelijkheid de positie van de stijgbeugelriemhaken te wijzigen heb je de volledige controle over je favoriete rijpositie.  De verstelbare ergonomische stijgbeugelriemhaken kunnen eenvoudig worden verplaatst door het kleine palletje op te tillen en de beugelriemhaak te verschuiven naar uw individuele positie.  De beugelriemhaak moet dan gewoon terug worden ingedrukt om de haak op zijn plaats te vergrendelen.

 • Gewatteerde zadelkussenpunten
 • Y-singel
 • S-buckle omtrekpunten

Getuigenissen

 
 

 

 

 

 

 

Kleuren: zwart en bruin

Gewicht: De Bates Artiste weegt 8 kg

Zitmaten: 0, 1 en 2

 • Zitmaat 0 - 16.5 tot 17 inch
 • Zitmaat 1 - 17 tot 17.5 inch
 • Zitmaat 2 - 17.5 tot 18 inch

Stel een vraag over dit product Mail ons Bel ons +32 15 24 64 09


Reviews

Schrijf een review

Monique (België), Ruiter (hobby)

De aanpasbaarheid van het zadel geeft ongelooflijke mogelijkheden. Zeker voor een paard met minder ideale rug zoals bij mij het geval is. De goede drukverdeling op de rug is door de ruiter onmiddelijk te merken aan het veel stabieler lopen. En voor de ruiter is de extra steun die geboden wordt door de kniewrongen (enkel) op momenten dat het nodig is, een welkome hulp! Zeer blij met mijn aankoop.