Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Veiligheid, laarzen & kleding > Bodyprotectors

Bodyprotectors

Hoe dient een bodyprotector te passen bij een ruiter ?

Een bodyprotector dient zo te zijn ontworpen dat elke ruiter, ongeacht zijn vormen, leeftijd of geslacht, een perfekt passende versie kan dragen.

Het Air-o-Wear assortiment biedt een uitgebreide reeks maten en stijlen. 

Aan te bevelen is dan ook het beste model en de optimale maat te kiezen in functie van uw lichaamsbouw en persoonlijke voorkeur.

Voor dames

Lichaamsbeschermers of bodyprotectors bestaan voor dames in een ruim gamma aan modellen, geschikt voor een ruim gamma lichaamstypes en verschillende ruglengten.  

Op die wijze kunnen kleine, grote, forsgebouwde of slanke ruiters gemakkelijk een keuze vinden in het gamma.  Een goede bodyprotector voor dames dient zo gemaakt te zijn dat hij de boezem komfortabel houdt, ook als de borstomvang toeneemt.  Zonder de ruglengte te veranderen dient de lichaamsbeschermer goed te passen.

Voor heren

Het gamma voor heren is in functie van hun typische lichaamsvormen gemaakt.

Bodyprotectors voor heren moeten rekening houden met de maten over de schouders en dienen de nodige ruimte te bieden aan de borstkas.

Door het ruime matengamma kan de ruglengte hetzelfde blijven, alhoewel de borstomvang groter wordt.

Voor kinderen en tieners

Een jonge ruiter heeft een bodyprotector nodig die past bij zijn gestalte, maar die toch rekening houdt met het feit dat hij of zij nog opgroeit. 

Om die reden dient een goede bodyprotector voor kinderen niet alleen in standaardmaten beschikbaar te zijn, maar in kortere, normale, langere en extra-langere maten.

 

Technologie van goede lichaamsbeschermers of bodyprotectors

Bodyprotectors zijn ontworpen om het lichaam van de ruiter te beschermen, wat in hoofdzaak de vitale organen en het skelet inhoudt.

Lichaamsbescherming is zeer belangrijk e de betere fabrikanten van deze produkten werken elke dag aan verbeteringen daarvan.  

Voor de vrijetijdsruiter is het blijven werken na een val zeer belangrijk, ook om zijn hobby verder te kunnen financieren. 

Aandacht voor juiste materialen

Airowear, een Engels bedrijf, werkt konstant samen met leveranciers wereldwijd om materialen te ontwikkelen die steeds toch weer aan betere eisen voldoen om in lichaamsbeschermers te verwerken. 

Die materialen dienen toch net van de nodige kwaliteit te zijn om de impact van hekkens, hindernisssen, palen,  en degelijke te kunnen omvangen. 

Uiteraard is dat allemaal binnen de beperkingen van gewicht, ademend vermogen, flexibiliteit, elasticiteit en andere normen.