Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Zadelpasservice

Zadelpasservice

Een zadel moet passen op de paardenrug! Dat lijkt logisch, niet?

Toch worden er behoorlijk wat zadels gebruikt die helemaal niet geschikt zijn voor de paardenrug waarop ze gelegd worden.

Net zoals bij mensen zijn er ook bij paarden mogelijk grote verschillen in de lichaamsbouw.

Het is dan ook vanzelfsprekend dat een zadel van een bepaald gerenommeerd merk waarvan iemand zeer tevreden is daarom niet geschikt is voor uw paard.

Om ervoor te zorgen dat de bespiering van je paard niet wordt weggedrukt dient een zadel zo te passen dat het de druk van zadel en ruiter op een optimale manier verdeelt over de paarderug.

Wat betreft de uitrusting van uw paard is een goed zadel meestal de grootste kost.

De aankoopprijs van een zadel is dan ook vaak bepalende factor maar bij het aanschaffen van een zadel is het minstens zo belangrijk om aan het welzijn van zowel paard als ruiter te denken.

Wanneer een zadel immers niet past kan dit op korte of halflange termijn tot beperkte of zelfs grotere problemen leiden. Zo kunnen er zich druk- en schuurplekken voordoen, spierpijnen maar in extreme gevallen kan een paard ook kreupel worden.

Omdat er de dag van vandaag heel veel verschillende zadels te koop zijn is het niet altijd even makkelijk om te beoordelen of een bepaald zadel al dan niet  goed ligt op een paard.

Om te vermijden dat u een fout zadel aankoopt, biedt Hopa Sport u allereerst vakkundig advies maar ook een uitstekende zadelpasservice.

Hoe gaat Hopa Sport te werk ?