Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Zadelpasservice > Zadelpasservice veelzijdigheids,- dressuur- en springzadels

Zadelpasservice veelzijdigheids,- dressuur- en springzadels

 

 

Jarenlange ervaring

 

De zadelpaservaring van Jean-Paul van Paardenwinkel Hopa Sport gaat meer dan dertig jaar terug.

Wintec- en Bates-zadels kunnen zeer nauwkeurig aangepast worden aan alle paardenruggen, dankzij een zeer goed uitgedokterd aanpassysteem. Jean-Paul volgde alle seminars en cursussen die door deze merken georganiseerd werden en heeft hierdoor een zeer uitgebreid en diepgaand inzicht opgebouwd in de aanpasmogelijkheden van deze zadelgamma's, die voldoen aan de meest actuele normen en evoluties.

Ook bij een beroep als zadelpasser, waarbij de eerste oorsprong meer dan twee eeuwen teruggaat, is het immers nodig de nieuwste evoluties te volgen.  Alleen op die wijze kan een correct en actueel advies gegeven worden aan de klant.

Tijdens meerdere bezoeken aan de firma Stübben in Zwitserland kon Jean-Paul de productie van klassieke zadels nauwkeurig volgen zodat hij weet op welke details hij moet letten tijdens het passen van een zadel bij een klant.

Stübben-zadels worden trouwens nog steeds gepast door een echte Stübben-specialist die tot bij de klant aan de stal komt.  Alleen op deze wijze kunnen de nagenoeg eindeloze mogelijkheden van deze zadelbouwer optimaal gebruikt worden.

Ook bij Kieffer in Duitsland mocht Jean-Paul behoorlijk wat ervaring van de meest ervaren zadelmakers opsteken en ook de meesterzadelmakers van de firma Kentaur (Bohemen - Tsjechië) geven heel nuttige informatie over specifieke pasvormen.

Voor het werken aan zadels en het bijvullen van de kussens van klassieke zadels volgde Jean-Paul zeer lange tijd een opleiding bij Mijnheer Crassaerts in Sterrebeek. Deze zeer ervaren zadelmaker bouwt zijn producten op vanaf de basis met de grootste precisie. Daar leerde Jean-Paul een aantal fijne kneepjes van het vak die alleen tijdens een zeer nauwkeurige handwerkopleiding geleerd kunnen worden.