Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Zadels Wintec Arena & Bates > Over Bates Zadels - Leders - Waarborgen

Over Bates Zadels - Leders - Waarborgen

Bates is erfgoed.

Bates wordt sinds 1934 gedreven door een filosofie van prestaties waardoor het zadel zowel voor paard als ruiter komfort moet betekenen.

Als het om aanpassingsmogelijkheden voor het komfort van het paard gaat, zijn de Bates zadels algemeen een keuze die op korte en lange termijn enorme mogelijkheden biedt.

Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Bates is een pionier op het gebied van de moderne mogelijkheden die beschikbaar zijn voor het optimale komfort dat aktueel zowel paard als ruiter aanspreken.

 

Advies van topruiters en deskundigen

Als expert in de branche heeft Bates zijn reputatie verdiend bij het ontwikkelen van oplossingen om het komfort en de prestaties van zowel paarden als ruiters tot een optimaal peil te brengen.

Samen met topruiters, mensen die zeer goed hun wensen weten te bepalen, werkt Bates om zadels te ontwikkelen die helemaal voor hun disciplines gebouwd zijn.  Net het identificeren van veranderende behoeften van paarden en ruiters is onze specialisatie geworden.  Om onze produkten optimaal te evalueren gebruiken we alle middelen die ons ter beschikking staan. 

Bates acht alleen de adviezen van deskundige natuurkundigen, dierenartsen en zeer ervaren zadelbouwers voldoende om helpen bij het deskundig beoordelen van onze zadels.

Bates blijft zadels ontwikkelen die uitsluitend het welzijn van het paard vooropstellen. 

Alle Bates zadelmodellen zijn hoe dan ook voorzien van zadeltechnologie die een aanzienlijk prestatievoordeel brengen voor paard-ruiter combinaties op alle niveaus.

 

Het leder van de Bates zadels

Alle Bates-zadels zijn gebouwd met het best geselecteerde Europees leder.  De ruiter kan erop vertrouwen dat het leder van de Bates-zadels bij het beste ter wereld behoort en dat het, indien verzorgd, vele jaren aangenaam rijplezier kan bieden.

 

Bates-zadels zijn gebouwd van drie mogelijke ledersoorten:

 

Heritage leder

De traditionele Europese ervaring van natuurlijk looien en waxen geeft het zogenoemde Heritage leder als resutaat.  De hoge hoeveelheid van zowel olie als wax geven dit leder een optimale soepelheid en een nog verbeterde grip voor de ruiter.

Het leder is fors voor-geolied, dat met zichtbare schaduwen, wat kan beschouwd worden als een extra esthetisch punt bij je Bates-zadel.  De diepte van de kleur is afhankelijk van de hoeveelheid olie die in iedere aparte huid is ingedrongen.  De verschillende tinten in het leder zijn nog meer zichtbaar wanneer het leder geplooid wordt.  De kleur zal zelfs terugkomen in verschillende tinten, gewoon omdat de kleuren terug naar de vezels migreren.

Bates zadels die met Heritage leder gebouwd worden zijn hiervan voorzien in de zitting, in de kleine kwartieren en hebben deze zeer aangename lederkwaliteit ingebouwd voor de zweetbladen.

 

Verzorging van Heritage leder

Het natuurlijk oppervlak van Heritage leder is iets gevoeliger voor krassen, alhoewel deze zeer gemakkelijk kunnen verwijderd worden.

Dit kan door de plaats te wrijven of polijsten en dit om de olieën terug naar hun oorspronkelijk plaats te laten gaan. 

Omwille van het hoge gehalte aan olieën in het leder is het nodig te zorgen voor de nodige bescherming tegen slijtage, water en zweet.

Op de plaatsen met de meeste wrijving zal het leder na verloop van tijd donkerder worden, wat een verouderd, maar rijkelijk uitzicht geeft in de positieve zin.

 

Bates-zadels met gedubbeld kalfsleder

Het gedubbeld luxeleder is met de hand geselecteerd uit het beste kalfsleder ter wereld en is bijzonder nauwkeurig opgevolgd tijdens een speciaal looiprocédé.    Dit garandeert uitzonderlijke prestaties op gebied van sterkte, kleurrijkdom, ultrazacht gevoel en grip.

Leder is een natuurprodukt en daardoor zijn merken, littekens, kleurvariaties in het gedubbeld kalfsleder geen fout en dragen ze bij tot het individuele karakter van uw specifieke Bates-zadel.

 

Verzorging van het gedubbelde kalfsleder

Omwille van de meer natuurlijke eigenschappen van dit leder kunnen de zadels extra verzorging nodig hebben om vochtverlies te voorkomen en om het leder te beschermen, zeker bij hoge slijtage en dus meer intensief gebruik.

Op deze wijze zal uw zadel sneller het zogenoemde “rijkelijke”, oudere uitzicht krijgen, juist door het goed bewerkte leder. 

 

Bates-zadels gebouwd in extra-grippy Opulence-leder

Bepaalde modellen van de Bates-zadels kunnen voorzien zijn van een extra-zacht Opulence-leder aan de buitenkant van het zadel.  Dat Opulence-leder staat bekend om zijn zeer zachte, maar zeker om zijn gripvaste eigenschappen, wat zorgt voor rijkomfort vanaf het eerste moment. 

Dat wil zeggen dat de zogenoemde “inlooptijd” die met nieuwe zadels moet geassocieerd worden, niet bestaat bij Opulence-leder.

De Bates-zadelmodellen die van Opulence-leder zijn voorzien bieden dikwijls nog andere extra functies, zoals een verzonken stijgbeugelriemkanaal voor nog nauwer kontakt, specifieke voorzieningen op plaatsen waar veel wrijving voorkomt en bepaalde belangrijke Bates-innovaties.

 

Verzorging van zadels in extra-grippy Opulence-leder

Zadels met extra-grippy Opulence-leder moeten regelmatig worden verzorgd om vochtverlies in het leder te voorkomen en om het leder te beschermen, vooral bij intensief gebruik. 

Op deze wijze zal het leder van het zadel betrekkelijk snel de traditionele, rijke patina hebben van verouderd, bewerkt leder en kunt U jarenlang het nodige komfort van uw zadel verwachten.

 

De Bates waarborg

 

Wat valt er onder de Bates-waarborg

 

Wat valt niet onder de Bates-waarborg:

 

Wat moet je doen:

  1. Neem kontakt op met de verdeler waar U uw zadel gekocht heeft om uw zorgen te bespreken.
  2. Neem de Bates-waarborgkaart en uw origineel aankoopbewijs van uw Bates-zadel bij uw verdeler mee, samen met uw zadel, naar uw Bates verdeler.
  3. De verdeler kan U helpen bij het beoordelen of uw zadel een defekt heeft dat onder de fabriekswaarborg valt.
  4. Daarna zal de verdeler kontakt opnemen met Bates voor de beoordeling van uw waarborgvraag.

 

Serienummer opzoeken van je Bates-zadel

Omdat we sinds 1934 zadels bouwen is de wijze waarop we het serienummer van een zadel vermelden meerdere malen aangepast en is er geen uniforme vermelding daarvan.

Neem via je verdeler met ons kontakt op en U zal met plezier geholpen worden.

 

Belangrijke punten: