Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Zadels Wintec Arena & Bates > Over Bates zadels - Komfort - Pasvorm

Over Bates zadels - Komfort - Pasvorm

 

Gebaseerd op de filosofie een optimaal comfort en bewegingsvrijheid te verschaffen aan paard en ruiter, bieden de Bates zadels dankzij een vooruitstrevende zadelbouwtechnologie uitstekende mogelijkheden.

 

De kussens of 'panels' van de Bates zadels
Alle Bates zadels zijn voorzien van zeer behoorlijke kussens, die een optimale verdeling van de druk van de ruiter verzekeren over de paarderug.

Voorzien van een brede en uiteraard parallelle kamer, gaan de kussens de bespiering van het paard nooit hinderen en maximaliseren de kussens van de Bates zadels de mogelijke beweging van de schouders.

De Elastiflex boom
Samen met de Easy-Change Gullet zorgt de Elastiflexboom ervoor dat de schoft van het paard onder alle omstandigheden gevrijwaard kan worden.

De precisie van een lichtgewicht, symmetrische en ultra-duurzame boom wordt gegarandeerd gedurende de levensduur van het zadel.

Aanpasbaar Y-singelsysteem
Dit singelsysteem combineert een individuele instelling voor het paard en maximaliseert de zadelstabiliteit, omdat het zadel zowel vooraan als achteraan verzekerd is van grip.

Aanpasbaar Flexibloc systeem
Een revolutionair systeem dat de ruiter toelaat de ondersteuning aan de individuele rijhouding aan te passen.

Dit systeem biedt een zeer hoge flexibiliteit voor de aanpassing van de ondersteuning die door het zadel geboden wordt, afhankelijk van het gebruik.

De revolutionair gepatenteerde Contourbloc
Deze wrong wordt voorzien op bepaalde zadelmodellen.

De extern gevormde Contourbloc is anatomisch aangepast aan het been van de ruiter, met de mogelijkheid het been in en achter de blok te leggen.

FlexiContourbloc
Bepaalde Bates-zadels beschikken over een Flexi-Contourbloc, die anatomisch gevormd is volgens het been van de ruiter.

De benen van de ruiter kunnen in of achter de blok liggen. De Flexibloc kan ingesteld worden op maat van de ruiter door deze naar voor of achter te bewegen.

Ergonomische stijgbeugelriemhaken
De ergonomische stijgbeugelriemhaken hebben een vorm die ervoor zorgt dat de beugelriem voor de ruiter nauwelijks voelbaar is.

Bepaalde Bates zadels zijn voorzien van een fijn uitgewerkt 'kanaal' voor de beugelriemen, met de bedoeling dat de ruiter dit nog nauwelijks voelt en dus nog nauwkeuriger het contact met het paard ervaart.

Aanpasbare ergonomische stijgbeugelriemhaken
Op een aantal modellen van de Bates zadels zijn aanpasbare stijgbeugelriemhaken voorzien.

Deze zorgen voor een optimale beenligging omdat de ruiter de positie van de beugelriemhaak zelf kan aanpassen.

De beugelriemhaken kunnen zeer eenvoudig verschoven worden door het kleine plaatje dat de beugelriemhaak vergrendelt op te lichten.

Na het verschuiven naar de juiste positie wordt de beugelriemhaak opnieuw vergrendeld door hetzelfde plaatje weer naar beneden te drukken.

 

Quick-Change singelstootriemen
De singelstoten van alle Bates zadels zijn op een zeer nauwkeurige en vlotte wijze te vervangen.

Deze innovatieve methode van singelbevestiging is zeer duurzaam uitgevoerd en biedt door zijn extra gladde afwerking nog een extra comfort voor de ruiter.

 

 Luxe Leather Upgrade
Alle Bates zadels zijn gemaakt van het fijnste Europees leder. Indien het ultiemste luxe-leder gewenst wordt, zijn de meeste Bates zadels in optie daarmee leverbaar. Het luxeleder werd handgeselecteerd uit het fijnste vaarsleder ter wereld en heeft een speciaal looiproces ondergaan om zijn uitzonderlijke duurzaamheid, het zchte gevoel en een uitzonderlijk gripniveau te bekomen. Deze uitvoering wordt ook antislipleder genoemd.

Heritage leder
Heritage leder wordt standaard voorzien op een aantal Bates zadelmodellen. Dit soort leder wordt tijdens het looien bewerkt met natuurlijke oliën en wax wat resulteert in een rijkelijk uitziende roestkleur, een kenmerk van alleen de beste ledersoorten. Hoe meer wax en olie het leder bevat, hoe hoger het niveau van grip voor de ruiter wat dan weer een optimale soepelheid biedt.

 

De pasvorm van je Bates-zadel op je paard

Een goed-passend zadel is essentieel voor het komfort en voor de algemene gezondheid van je paard.

Bates-zadels bieden met de revolutionaire Easy-Change-Fit-oplossingen een zeer hoge flexibiliteit voor het bereiken van de optimale pasvorm.

Voor de selectie en het aanpassen van een nieuw zadel beveelt Bates je aan om professioneel advies in te roepen.

Daarna is, afhankelijk van de gebruiksfrequentie, een kontrole nuttig binnen een termijn van 6 tot 24 maanden, afhankelijk van de leeftijd van je paard, zijn konditie en het niveau van uw mogelijke trainings of tochten of wedstrijden.

Wanneer deze adviezen gevolgd worden zullen de nodige aanpassingen zullen de nodige aanpassingen aan uw Bates-zadel vakkundig uitgevoerd worden.