Zadelpasservice op uw paard
U bent hier: Home > Westernzadels Deuber, AK-Saddlery en Economy > Westernzadels AK-Flex met flexibele zadelboom

Westernzadels AK-Flex met flexibele zadelboom

 

AK-Flex-westernzadels zijn in Duitsland gebouwde westernzadels, topklasse maatwerk-westernzadels voor een korrekte prijs.

AK-Saddlery bouwt handmatig westernzadels van topklasse met een AK-Flex flexibele zadelboom.

Het bouwen van westernzadels op de klassieke, ambachtelijke wijze wil zeggen dat eerst de zadelboom wordt samengesteld of opgebouwd en dat daarna het volledige zadel, uiteraard met leder en andere materialen, wordt opgebouwd, volledig volgens de wens van de klant. 

Deze maakwijze heeft uiteraard een bepaalde kostprijs.  Door enerzijds met de juiste, vakbekwame mensen te werken, maar anderzijds toch een in zekere mate georganiseerde produktievolgorde te werken, kan echter de kostprijs tot de essentie beperkt worden.  

Hierdoor kunnen evenwel zowel ruiter als paard volop genieten van een topklasse komfort.

 

 

De AK-Flex-zadelboom in alle denkbare pasvormen voor diverse paarderuggen is de basis voor ieder AK-Flex-westernzadel.

In de rubriek zadelpasservice voor westernzadels wordt in detail uitgelegd waarom een westernzadel echt ook wel korrekt dient te passen op de paarderug. 

Nadat U samen met Paardenwinkel & Zadelpasservice Hopa Sport zeer nauwkeurig de goede pasvorm voor uw paard heeft bepaald wordt op basis van die details de juiste AK-Flex-zadelboom gebouwd.

Voor ieder te bouwen zadel gaat AK-Saddlery uit van een zogenoemde "gitter".  Een gitter is een flexibel  metaal met een zekere stugheid waarmee we een echte imitatie maken van de rug van uw paard.  We maken op een tijd van zowat tien minuten een imitatie van de rug van uw paard.  Wanneer we deze, samen met foto's van deze gitter op uw paard, naar AK-Saddlery opsturen bouwen zij daarvoor de perfekt passende AK-Flex zadelboom.

Een AK-Flex zadelboom bestaat uit een zogenoemde "foundation", een vork en een cantle.

 

 

Foundation, vork en cantle

De foundation vervangt bij de AK-Flex de beide "bars" van een volledig houten zadelboom.  Op deze wijze bestaat de volledige onderkant van de zadelboom uit één stuk.  

Deze foundation is gemaakt van een polymeer, een kunststof die de eigenschap heeft onder invloed van warmte licht flexibel te worden.  Daardoor zal een AK-Flex-westernzadel op de paarderug, onder invloed van de lichaamstemperatuur van het paard, licht flexibel worden.  Op deze wijze geeft een AK-Flex westernzadel voor de ruiter een nog optimaler kontakt met zijn paard.  

Zowel de vork als de cantle zijn bij een AK-Flex-westernzadel uit hout gemaakt, zoals de klassieke houten westernzadelbomen.  De vorm van deze twee onderdelen bepaalt dan ook voor een groot deel de pasvorm van de AK-Flex-zadelboom op de paarderug. 

De foundations van de AK-Flex-westernzadels zijn op zich reeds beschikbaar in meerdere pasvormen, uiteraard om te kunnen passen op heel wat verschillende paarderuggen.

Om een optimaal kontakt met de paarderug te kunnen garanderen is een optimale aansluiting van de foundation (ofwel de bars) aan de paarderug absoluut noodzakelijk.    Deze foundation, die dus bestaat uit een polymeer, dient om zo nauw mogelijk aan de paarderug te kunnen aansluiten, meer "rock" te hebben, wat eigenlijk betekent dat ze meer of minder "meebuigend" moet zijn met de al dan niet "diepere" paarderug.  Om deze foundation zo optimaal te kunnen laten aansluiten en dus de optimale "rock" te bekomen voor uw paard, heeft AK-Saddlery een specifieke techniek ontwikkeld waardoor ze de "rock" kunnen aanpassen.    Dit is een belangrijk verschil ten opzichte van bepaalde andere zadelbouwers, die wel een flexibele zadelboom verwerken, maar deze n iet nauwkeurig genoeg voor uw paard kunnen aanpassen. 

 

Net omdat AK-Saddlery voor zowel de vork als de cantle van de zadelbomen wel van een basisgamma vertrekken, maar deze extreem uitgebreid kunnen aanpassen om de nodige pasvorm te bekomen voor een specifiek paard, zijn de mogelijkheden hier zeer breed.

 

Jarenlange westernzadelbouwervaring van de AK-Saddlery-bedrijfsleider

De zeer uitgebreide zadelbouwervaring met flexibele westernzadelbomen die hiervoor nodig is kon de bedrijfsleider van AK-Saddlery in het verleden opbouwen als produktieleider van de zadelmakerij van de voormalige firma Joachim und Drinsinger gmbh, waar hij aan de wieg stond van de westernzadels met flexibele zadelbomen.

 

Uitgebreid modellengamma

Het AK-Saddlery-gamma bestaat uit een zeer ruim gamma basismodellen.

Deze modellen zijn evenwel ieder op hun beurt leverbaar in zowel meerdere zitmaten als meerdere zadellengtematen.  Al deze mogelijkheden worden op hun beurt ook nog gebouwd in meerdere kleuren.

Optioneel kunnen zij voorzien worden van een toolings of bewerkingen en/of met zilverbeslag.

 

Er is reeds een AK-Flex-westernzadel leverbaar vanaf € 2450.00.

 

Een uitgebreid overzicht van de modellen

en mogelijkheden, met prijsinformatie, kan U vinden

op onze aparte westernzadelwebsite.